ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 20.11.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност . Рано сутринта видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 7° и 10°. За В. Търново се очаква минимална температура около 10°. В сряда преди обяд ще има значителна облачност. Сутринта видимостта ще бъде намалена и до обяд ще се подобри. След обяд се очаква краткотрайно разкъсване на облачността. Вечерта и през нощта срещу четвъртък на места ще превали дъжд. През деня ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°. За В. Търново се очаква максимална температура около 18°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време със значителна облачност и късно след обяд и вечерта ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг, вечерта вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м сутринта ще бъдат около 13°, през деня ще се понижават. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 7°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.2° през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 9.2° през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 15 минути и ще залезе в 16 часа и 50 минути.

Фаза на Луната: шест денонощия преди новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *