Стоян Иванов вдигна купа „Павликяни“, четири купи и 24 медала зарадваха подрастващите шахматисти

Майсторът на спорта от София Стоян Иванов спечели III издание на шахматния турнир за купа „Павликяни”. Организатор на надпреварата с награден фонд 1300 лева бе Община Павликени в лицето на своя кмет инж. Емануил Манолов, със съдействието на местния шахматен клуб „Маринополци“ и ШК „Асеневци“ – Велико Търново.

Стоян Иванов вдигна купа „Павликяни“, триумфирайки в оспорваното състезание, след като по-добрите допълнителни показатели го поставиха пред майстора на спорта от Варна Павел Янев. Двамата финишираха с равен брой точки – шест от седем възможни. Челната тройка попълни международният майстор Сашо Николов, а на 4-то и 5-о място се класираха Станислав Андреев и Кирил Бадев. При ветераните Феликс Харизанов взе първата награда, а приз за най-добре представил се състезател от Община Павликени грабна Божидар Златанов. Наградите в отделните ело категории: до 1500, 1700, 1900 и 2100 взеха съответно: Крис Велев, Камен Тачев, Янаки Лазаров и Веско Вълов.

Традиционно организаторите се бяха подготвили и с награди за най-малките, но много упорити шахматисти. Бяха раздадени четири купи и 24 медала, разпределени в различните възрастови групи сред децата. При най-малките момчета (до 8 г.) със злато се окичи Михаил Панайотов, при 10-годишните надделя Мартин Канчев, при 12-годишните – Крис Велев, а в групата на най-големите триумфира Божидар Златанов, представител на местния шахматен клуб „Маринополци“. При момичетата Невена Атанасова, Йоана Йорданова и Мелинда Хамзова грабнаха златните медали.

„И това издание на турнир „Павликяни“ се превърна в истински празник на шахмата. Много сме щастливи, че за Павликени все по-често се говори в шахматните среди и че броят на децата, които тренират, нараства с всяка изминала година. Много бе трудно да внедрим не така популярния ни спорт сред футбола, баскетбола и другите много атрактивни спортове, но ние продължаваме да се борим и все по-силно вярваме, че нещата вървят в прекрасна насока. Смеем да твърдим, че благодарение на съвместната ни работа с инж. Емануил Манолов успяхме да издигнем шахмата като един от водещите спортове в общината“, разказаха организаторите на събитието и ръководители на местния шахматен клуб „Маринополци“ Цвета Галунова и Даян Нинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *