Лебед се сби с куче

Куче от породата голдън ритривър е било нападнато и почти удавено от черен лебед, бранещ територията си, пише в. „Дейли стар“.
Инцидентът се е разиграл в Китай. Стопанката на кучето Сишъ, представила се като г-жа Чжан, е споделила кадри от необичайната схватка. По думите й миналата година питомецът й е бил нападнат от същото „зло“ пернато.
В началото на видеото може да се види как Сишъ се плацика по кучешки в изкуствено езеро в град Чънду в югозападната част на Китай. Водното забавление на ритривъра не остава незабелязано за черния лебед, който скоростно се спуска към него. Когато стопанката съзира познатия й пернат нападател, се чува възгласът й: „О, не. Лебедът идва“.
В следващият момент птицата се озовава върху главата на кучето и започва да го кълве и „удря“ с криле, очевидно опитвайки се да го удави. Сишъ същевременно прави отчаяни опити да отплува извън обсега на пернатия си враг. Лебедът обаче не се отказва и продължава да налита стремително. За щастие кучето успява да се задържи над водата и да доплува на безопасно място на брега. Пернатото се оттегля, очевидно доволно, че е успяло да прогони натрапника.
Г-жа Чжан споделя, че нито кучето й, нито злият нападател са пострадали при инцидента, за който се опасява, че няма да е последен.
Лебедът е един от няколкото екземпляра, отглеждани в плен в района.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.