272 четения

Лекарка дари обзавеждане и апаратура на Дома за деца в Дебелец

Д-р Нели Райкова от Горна Оряховица предостави на Дома за медико-социални грижи в Дебелец и Дневния център към заведението 16 цветни детски столчета „Джъмбо“, четири цветни работни маси и преносим ултразвуков инхалатор. Дарението е на обща стойност близо 830 лв., събрани чрез благотворителна фотоизложба, организирана от специалистката по пулмология. Експозицията бе подредена преди два месеца в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Тогава д-р Райкова, която е и любител фотограф, изложи за продан 50 снимки. В тях бе уловена красотата на пейзажи от България, Мароко, Италия, Германия и Русия.

Това е втората инициатива, която д-р Райкова провежда в помощ на социалното заведение. Миналата година тя закупи модерна проходилка и медицинска козметика.

Домът в Дебелец предлага институционална, дневна и почасова грижа за деца с проблеми в здравословния статус от общността. В него функционира единственият в областта сектор за ранна интервенция на уврежданията с две легла. В звеното малчуганите пребивават заедно с придружител, а условията са много близки до обичайната домашна среда.

В институцията е обособен също сектор за заместваща грижа с две легла, за деца с хронични увреждания, които биват настанени по спешност за 24 до 48 часа.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!