Любен Велчев: „Ще изпълня всички ангажименти към хората, които гласуваха за мен, нека не се чувстват подведени“

„Ще изпълня всички лични ангажименти към хората, които гласуваха за мен и ми се довериха, нека не се чувстват подведени. Същото се отнася и за политическите ми ангажименти към ПП „Българска демократична общност“, заяви вчера инж. Любен Велчев. Той бе шампион с 502-ра преференция за Общинския съвет във Велико Търново. Наложи се обаче да се откаже от местния парламент, където бе два мандата, заради Закона за конфликт на интереси, чиито поправки влизат в сила от 1 декември. По него общински съветник няма право да има бизнес отношения със съответната община.

59-годишният бизнесмен има сключен договор с Общината за поддържане и почистване на целите площи и междублоковите пространства в старата столица чрез фирмата си „Скорпион инвестстрой“ още от 2009 г., когато въобще не е мислел, че ще стане някога съветник. Последният му договор изтича след три години. Любен Велчев обяснява, че ако се откаже от тази поръчка, сега не може да се обяви нова и градът ще остане без тази изключително важна за хората услуга. Заради това е избрал да се откаже от мястото си на съветник.

Към доста избиратели той е поел ангажименти за паркинг, за оборудване на пенсионерски клубове и още други подобни. Казва, че ще ги изпълни като предприемач чрез иницииране на предложения до съвета, без да е повече общински съветник.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.