8671 четения

Магазинът на EFFECT silver за сребърна бижутерия на ул. „Васил Левски“ празнува осми рожден ден

С 20% ОТСТЪПКА ЩЕ БЪДАТ НА 22 НОЕМВРИ ВСИЧКИ АРТИКУЛИ В МАГАЗИНА НА EFFECT SILVER НА УЛ. „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ 12 ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Така една от най-известните марки за сребърна бижутерии в региона ще отпразнува осмия рожден ден на магазин си.

Различни, ефектни и много красиви модели предлага фирмата, която е на пазара в България вече 20 години. Почитателите на сребърната бижутерия в този ден могат да избират измежду стотици модели, изработени в българските ателиета, в Италия, Турция, Тайланд и Мексико.

ПРАЗНУВАЙТЕ НА 22 НОЕМВРИ С EFFECT SILVER НА УЛ. „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ 12 и защото идва високосна година. Допълнителният 29-и ден на февруари прави 2020 година „сребърна“.

Суеверието да се носи само сребро идва от народния обичай, при който се изисквало във високосната година да се зашиват сребърни парички на шапките на бебетата и на булките. Правело се за здраве и късмет, против уроки, болести и други лоши сили. Днес в някои райони в страната слагат сребърни парички в обувките на младоженците, за да бъде безоблачен пътят им, а някъде пускат сребърен предмет във водата, в която се къпе бебето, за да е чисто и бяло, като вида на благородния метал.

Тези древни поверия днес имат дори научно доказателство и носенето на сребърни ланци, обеци или пръстени оказва добро въздействие на самочувствието, красивия ни външен вид и на здравето ни.

Другата версия, която прави високосната година „сребърна“, е свързана с Григорианския календар, който използваме и днес. Този календар се нарича слънчев, тъй като отразява периода на обиколка на Земята около Слънцето. В Григорианския календар през 4 години се добавя 1 ден, за да се предотврати изместването на сезоните – приключва един цикъл от слънчевия календар и започва нов. И ако носите злато през годините, то на четвъртата година е препоръчително да го смените със сребро.

Златото от дълбока древност се отъждествява със Слънцето. Заради своя цвят и влияние върху човешкото тяло се оказва най-успешният проводник на жизнена енергия в природата. То дава енергия на всички, които са паднали духом. Среброто съответства на цвета и енергията на Луната. То пречиства тялото и духа.

Затова, ако в продължение на цели три години вашето тяло събира жизнена енергия, то на четвъртата, високосна година, е необходимо да се пречистите и да стартирате новия си жизнен цикъл напълно пречистени.

Дори и това да е само суеверие и красива приказка, промяната на бижутата, макар и само за година, ще ви направи различни.

Магазинът на ул. „Васил Левски“ 12 работи за вас от 9,30 до 19 часа.

Магазини EFFECT silver ви пожелават щастлива Коледа и весели Новогодишни празници!

Сн. Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!