Младоженците Жени и Якуб Михалек от Масларево останаха без дом след пожар

Младоженците Жени и Якуб Михалек, които вдигнаха сватба в Масларево през август, останаха без дом. Пожарът в къщата им, която те си купиха с парите от гурбет в Холандия, където са се срещнали и залюбили, лумнал в понеделник и бил забелязан от съседи по обяд. Въпреки светкавичната намеса на пожарната от Полски Тръмбеш къщата е изгоряла напълно и не става за живеене. Причината е неправилно ползване на камината в жилището, която е била оставена неизгасена. По това време младата двойка от българка и поляк е била в Свищов, където живеят близките на Жени.

Къщата не може да бъде възстановена, защото огънят е тръгнал отвътре навън и е унищожил цялата покъщнина, техника и дрехите на младото семейство, избрало да свие семейно гнездо в Масларево.

В селото вече е подета кампания за подпомагане на двойката след ужасната драма навръх зимата. Приятелите на фамилия Михалек обаче молят за помощ с парични средства във Фейсбук, където е публикувана банковата сметка на Жени Георгиева Зашева: 1522977916BGN, IBAN: BG51UNCR70001522977916.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук

 

 

2 thoughts on “Младоженците Жени и Якуб Михалек от Масларево останаха без дом след пожар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *