80 четения

Пътуваща изложба приканва към осиновяване на бездомни животни

Пътуващата изложба „Осинови любовта“ на природозащитната организация „Четири лапи“ популяризира във Велико Търново каузата за осиновяване на бездомни котки и кучета. Пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ са подредени снимки на спасени от улицата животни, които благодарение на любовта и грижите на новите си стопани са „разцъфтели“ в домашни условия. За съжаление, има и такива, които не са имали този късмет и са починали от раните си. При всички представени съдби причина за изпадналото положение на четириногите е човешката недобросъвестност.

Една от най-докосващите истории е на кучето Чара, която е с патологична захапка – горната челюст е значително по-дълга от долната. Тя живяла две години на улицата, гонена, подритвана и нежелана заради недъга си. От катастрофа я спасила Ивелина Нотева, която се влюбила в кутрето. След като я прибрала вкъщи, Чара всеки ден я дарявала с ураган от радост, подскоци, целувки и положителни емоции.

„Всеки път, когато ме погледне, виждам магията в очите й, наречена доброта, и се питам кой кого спаси онзи ден преди две години“, разказва стопанката й.

Експозицията насочва вниманието и към десетките кучета в приюта край Шемшево, очакващи новите си стопани. Всички опашати са представени във Фейсбук страницата „Осинови от Велико Търново“. Инициаторите са се постарали да споделят как всяко едно животно е попаднало в приюта и да напомнят, че да прибереш четириного от там, е безплатно.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!