Силно представяне на баскетболните надежди – шест победи в шест мача!

Много добри мачове изиграха отборите на баскетболен клуб „Етър-49“ от три възрастови групи и се поздравиха с победи над съперниците си.

В събота в залата по баскетбол на Спортен комплекс „Ивайло“ се проведе първият кръг от шампионата на региони Добруджа и Мизия, група „A“, за момчета до 14 години. Домакините от Велико Търново категорично надиграха „Дунав 2007“ (Русе) с 87:28 и „Ънстопабъл“ (Добрич) с 82:51, което ги изкачи на първото място. Следващият кръг е на 8 декември в Търговище.

Юноши до 19 години играха срещите си от втория кръг в Зона „Мизия“ в неделя в зала „Балканстрой“ в Плевен. Възпитаниците на Станислав Балъков удариха връстниците си от БК „Чавдар“ (Троян) с 97:75 и от БК „Чардафон Орловец“ (Габрово) с 88:69. С успеха великотърновци се изравниха с габровци по точки на върха в класирането.

Горнооряховският „Локомотив“ записа две загуби в Плевен. Младите „железничари“ паднаха с 49:110 от „Спартак“ (Плевен) и с 55:101 от „Чардафон Орловец“. Третият кръг от първенството е на 1 декември в залата по баскетбол на спортен комплекс „Ивайло“.

16-годишните етърци също не се посрамиха. Вторият кръг от шампионата на региони Добруджа и Мизия в тази възраст се проведе в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. „Виолетовите“ се наложиха над „Ънстопабъл“ (Добрич) със 79:42 и над домакините от „Локомотив“ с 51:38. В другата си среща горнооряховци пречупиха „Спартак“ (Плевен) със 75:42.

Тук лидер е „Доростол“ (Силистра) пред „Етър-49“ и „Локомотив“. Третият кръг е на 24 ноември в Плевен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *