Злато и сребро за лекоатлетите на ВТУ от Националния шампионат по крос

Златен медал за Великотърновския университет спечели Стоян Владков от Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос за 2019 г. След него се наредиха двамата представители на Софийски университет – Християн Стоянов и Мартин Недялков. Сребърен медал при дамите завоюва Моника Георгиева. Преди нея финишира представителката на Пловдивски университет Силвия Георгиева, а трета е Денислава Борисова от НСА.

Шампионатът се проведе на 17 ноември във Враца. Участваха представители от 10 университета. При жените в надпревара се впуснаха 31 състезателки, а при мъжете 28, което е своеобразен рекорд за последните 10 години.

Мъжкият отбор на ВТУ в състав Стоян Владков, Георги Гергов, Валентин Шишков и Мартин Пенчев спечели отборното второ място след представителите на Софийски университет, а на трето място е отборът на Национална спортна академия. При жените Моника Георгиева и Милена Савова са на четвърто място, като шампионки са студентките от Пловдивски университет.

Лекоатлетите от алма матер бяха водени от доц. Стефания Беломъжева-Димитрова от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.