До 29 ноември събират номинациите за „Спортист на годината“, до 10 декември ще се проведе гласуването за победителите в категориите

До 29 ноември ще бъдат събирани номинациите в анкетата за „Спортист на годината на Велико Търново“ за 2019 г., съобщиха от Общината.

Право на номинации за годишната класация имат всички спортисти, състезаващи се за спортни клубове от община Велико Търново, както и съответните треньори от спортните клубове. Предложенията са в 3 категории: „Спортист на годината“ – мъже и жени“, „Спортист на годината – юноши и девойки“ и „Треньор на годината“. В категорията „Треньор” трябва да бъдат посочени успехите и мотивите за съответната номинация.

Според правилата в статута за 2019 година наградените ще бъдат разпределени в категория мъже и жени – 7 спортисти, юноши и девойки – 7 спортисти, 1 треньор на годината.

Предложенията трябва да се адресират до кмета Даниел Панов и да бъдат входирани в Общината. Ако спортен клуб подаде некоректна информация, номинациите на този клуб ще отпадат от анкетните карти.

Спортните експерти ще обобщават предложенията и ще подготвят информацията в анкетен вид за гласуване. До 10 декември ще се проведе гласуването за трите категории. Право на вот ще имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновския общински съвет, по един журналист от местните медии и спортните експерти от общината. Според регламента наградният фонд е 5 хиляди лева. Всеки участник получава статуетка и грамота. В категория мъже и жени победителят ще получи 600 лв., а всеки следващ – със 100 лв. по-малко. Първа награда при юношите и девойките е 400 лв., а за второ и трето място съответно 300 и 200 лв.

Автомобилният състезател Мирослав Ангелов бе N 1 за 2018 г. при мъжете и жените, плувецът Здравко Баблаков победи при юношите и девойките, наставничката му доц. Цветанка Дилова-Нейкова бе Треньор на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.