108 четения

Гимназията по туризъм участва в разработване на стандарти за ученически стажове

В РАЗРАБОТВАНЕТО И ОРГАНИЗИРАНЕТО НА УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖОВЕ УЧАСТВА ЕКИПЪТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Педагозите, които вече 17 г. работят по международни и национални проекти, са започнали заедно с партньорите си от Белгия, Италия, Малта, Румъния и Испания да пишат процедури и правила при организиране на мобилни стажове на ученици. Целта е да се постигне качество на мобилните стажове, така че те да гарантират усъвършенстване на езиковите и професионалните умения на учениците. Специално внимание ще бъде отделено на правилата за включване на деца със специални образователни потребности в мобилните стажове, за да може те успешно да се социализират и да намерят реализация.

Разработването на стажовете е част от проекта „Професионално развитие на учители и обучители в ПОО с цел повишаване на социалното включване за учене на работното място” по програма „Еразъм +“, на който търновската гимназия е координатор.

Работата по този проект е естествено продължение на традициите и опита, които училището има при провеждане на мобилни стажове. Ежегодно ученици от Гимназията по туризъм провеждат практиката си във Флоренция, Италия. Професионалната гимназия по туризъм продължава да търси и внедрява добри практики в обучението на учениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *