101 четения

40 ученици от Павликени посетиха Народното събрание

Близо 40 ученици от най-голямото училище в община Павликени СУ „Бачо Киро” имаха възможност да наблюдават на живо дебатите в пленарната зала на Народното събрание и да се запознаят с работата на народните представители. Посещението на младежите в парламента се осъществи по покана на великотърновския народен представител Станислава Стоянова.

Сред групата бяха и членове на кръжока към Центъра за подкрепа и личностно развитие, наречен „Училище за лидери“. Чрез опознавателна обиколка в сградата на НС учениците се запознаха с историята на българския парламент и парламентаризъм и се срещнаха и разговаряха с председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, както и с народните представители инж. Клавдия Ганчева, Тома Биков, Радостин Танев, Васил Цветков и Ирена Димова.

Депутатът Станислава Стоянова, която е член на парламентарната комисия по образование и наука, поддържа интензивни контакти с образователните институции в цялата Великотърновска област. Поканата за посетителска група от ученици бе отправена към ръководството на СУ „Бачо Киро” още в края на предходната учебна година, когато гости на Станислава Стоянова в парламента бяха възпитаници на друго голямо училище в Павликени – ПГАТ „Цанко Церковски”.

В организацията и подготовката на посещението участваха и общинският съветник от Павликени Венцислав Георгиев и секретарят на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Георги Филипов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!