416 четения

Албена Добрева бе обявена за Посланик на доброто

 

Ръководителят на Центъра за обществена подкрепа към „SOS – Детски селища“ – България, във Велико Търново Албена Добрева получи награда в кампанията „Посланик на доброто“, организирана от Държавната агенция за закрила на детето. Призът й бе връчен на 21 ноември – Деня на християнското семейство, на официална церемония в София. Освен нея бяха отличени още 9 души, които са помогнали да се промени към добро животът на малчугани или семейства в нужда. Добрева е единствената представителка на региона в акцията. Търновката има 26 години стаж в социалната сфера и е помогнали на хиляди деца с тежки съдби.

По време на церемонията бе вградена Капсула на хилядолетието с послания за бъдещите поколения, която ще се отвори през 2030 г., по повод 30-ата годишнина от приемането на първия международен акт, утвърждаващ човешките права на всички деца по света – Конвенцията на ООН за правата на детето.

Предния ден Добрева отново получи награда от Държавната агенция за закрила на детето. Тогава поводът бе първият в страната клуб на приемния родител, който от една година функционира към Центъра за обществена подкрепа на сдружение „SOS – Детски селища“ във Велико Търново. Той бе учреден от 17 приемни родители и представлява иновативна социална подкрепа. В него те споделят информация за всичко, свързано с грижата за децата, получават напътствия от експерти и специалисти в различни области.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!