219 четения

Младежите от БСП разпространиха призив към управляващата партия

ПРИЗИВ КЪМ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ГЕРБ РАЗПРОСТРАНИХА ВЧЕРА МЛАДЕЖИТЕ ОТ БСП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Те посветиха обръщението си на отиващата си вече 2019 година, която беше и изборна. Младежите признават, че моментът не е време за равносметки и анализи защо повече от половината жители на общината са решили да не дадат своя глас на местните избори, но че е време управляващата партия да вложи всичките си сили за справяне с нерешените през последните осем години проблеми.

„А те никак не са малко. В старата столица и в населените места от община Велико Търново в XXI век продължаваме да живеем на кални и неуредени улици. С нетърпение очакваме изграждането на новата детска градина в квартал „Зона Б“, но чакаме и полагането на пропуснатите водопровод и канализация под новата четирилентова улица. Поздравяваме ви за изграждането на ул. „Димитър Буйнозов“, но очакваме след повече от четири години да направите и тротоари. В същото очакване са и десетки други отсечки в старата столица. Питаме се кога улиците във Велико Търново ще станат европейски? Кога чакълът ще спре да бъде основна настилка за междублоковите пространства? Кога ще има средства за саниране на останалите жилищни сгради? Ще дойде ли денят, в който спечелилите обществените поръчки ще носят отговорност за качеството на извършените ремонти? Ще имаме ли нов градски център поне до края на мандата ви? Ще запазите ли поне част от рушащите се сгради в старата част? Ще възстановите ли тролейбусния транспорт? Ще създадете ли нови транспортни връзки към кварталите? Ще разширите ли социалните си услуги? Ще се справите ли с тежкия трафик в града? Вярваме, че можете да отговорите на тези въпроси пред себе си, но ви призоваваме да го направите и пред своите граждани, пред всички, независимо дали са гласували за вас, или не“, се казва в обръщението.

Младите социалисти призовават управляващите да започнат да гледат с други очи на малките населени места. „Сигурно не сте забелязали, но и там живеят достойни българи, които според Конституцията имат същите права като вас. Имат право на достъп до здравни услуги, социални услуги, вода, инфраструктура и качествен живот. Надеждата ни е малко повече средства от шумно обявения в медиите бюджет от 90 млн. лв. да стигне до населените места“, са написали още членовете на Младежкото обединение на БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!