Седмична прозноза за времето

през периода 22 ноември 2019 г. – 28 ноември 2019 г.

В петък ще бъде облачно с превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури сутринта ще бъдат между 7° и 10°. Преди обяд температурите ще останат в същите граници и след обяд бавно ще се понижават.

В събота ще бъде облачно и на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. В неделя ще преобладава време със значителна облачност и на места са възможни са краткотрайни разкъсвания на облачността. През деня ще духа слаб вятър от изток. В събота минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще бъдат между и 7°. В неделя минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури малко ще се повишат и ще бъдат между и 10°.

В понеделник и вторник ще преобладава време със значителна облачност. Преди обяд видимостта ще бъде намалена , на места до мъгла. След обяд разкъсвания на облачността са възможни над полупланинските райони. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти бъде тихо.Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Максималните температури в местата със значителна облачност ще бъдат между и 11°, в местата с разкъсване на облачността в следобедните часове – между 11° и 14°.

Във вторник вечерта и в сряда преди обяд ще има значителна облачност. Ще превали дъжд. В сряда след обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°.

В четвъртък облачността преди обяд ще бъде незначителна, след обяд ще се увеличи и през нощта срещу петък се очакват превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб вятър, предимно от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1500 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м сутринта ще бъдат около 7°, през деня ще се понижават.

В събота ще бъде облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд, над 1500 м – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°.

В неделя ще има значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°.

От понеделник до сряда ще има променлива до значителна облачност. Във вторник вечерта и в сряда преди обяд на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишават и в сряда ще бъдат около 10°.

В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Вечерта облачността ще се увеличи. През нощта срещу петък се очакват превалявания от дъжд, над 2000 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *