312 четения

Ученици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон” готвиха молекулярна кухня с шеф Милен Златев

МОЛЕКУЛЯРНА КУХНЯ ГОТВИХА ЗАЕДНО С ШЕФ МИЛЕН ЗЛАТЕВ ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Милен Златев е преподавател и инструктор в Кулинарна академия HRC в София и идва в търновската гимназия за втори път.

Темата на срещата му с учениците беше „Нови тенденции, модерни техники и методи на готвене в областта на кулинарното изкуство”. Заедно с учениците от специалност „Кетъринг и ресторантьор“, шеф Златев приготви предястие от пушена риба, компресирани краставици и цвекло, поширано яйце и гнездо от оризови нудли, а за десерт – кремю от черен шоколад с еспума от кокос, гел от портокал и хрупкава бисквита от сушени плодове.

Научният подход към храната и начинът, по който се поднася, бяха в основата на презентацията. Учениците имаха възможност да се докоснат до тънкостите на молекулярната кухня, да усетят нейните предимства и възможности. Така ястията стават красиви и здравословни, защото се приготвят с малко мазнини и захар и с добавени естествени полезни вещества.

„Добрите резултати се постигат с много знания, труд и постоянство. За мен е удоволствие да работя с млади хора и да предам опита и знанията, които съм натрупал с годините“. сподели шеф Милен Златев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!