2097 четения

Лекар предложи брак на любимата си на юбилейно тържество на училището им в Свищов

Финансистката Евелина Парашкевова каза „Да“ на д-р Мартин Караманлиев

 

Млад лекар предложи брак на своята любима финансистка на тържество за 55 години на тяхното училище „Николай Катранов“ в Свищов. Ученическата му любов му каза „Да“ и просълзи стотици гости, учители и ученици, събрали се в салона на Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“. Роденият в Свищов през 1992 г. възпитаник на свищовското училище д-р Мартин Караманлиев завършва медицина в Плевен, като печели наградата „Златен Хипократ“ на своето висше училище за млад лекар, както и отличието „Студент на годината“ в категория „Здравеопазване“ за 2017 г. Неговата избраница Евелина Парашкевова завършва финанси в Стопанската академия и в момента гради кариера на банков служител. Оказва се, че Мартин е увековечил нестандартното предложение и в юбилейната книга на СУ „Николай Катранов“. Отпечатването на луксозното издание е подкрепено от академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ с дарения. Влюбеният хирург е сред 50-те поканени автори, споделили своите лични истории в алманаха. Наред с разказа за ученическите си години настоящият лекар споделя текста за любовта на живота си, станал достояние на стотиците гости на тържеството в края на миналата седмица. Оригиналното предложение за брак логично спечели аплодисментите на развълнуваните учители, родители, гости и ученици.

След емоционалното представяне на книгата „55+ вдъхновяващи истории“ от нейния идеен създател Надя Мочкова от академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“ председателят на Управителния съвет проф. д-р Андрей Захариев връчи на директора на училището Генади Иванов сертификата за предметно дарение, обхващащо 500 броя на стойност 6300 лв. Над 200 броя от книгата бяха връчени в рамките на тържеството.

СУ „Николай Катранов“ е открито през 1964 година като начално и основно училище, неговият патрон е български поет, фолклорист, преводач, революционер. През юбилейната 2019/2020 учебна година в Средно училище „Николай Катранов“ се обучават 744 ученици. Училището активно работи по национални и международни програми. През тази учебна година участва като партньор в шест проекта по програма „Еразъм +“, с което отново е сред училищата рекордьори в страната по брой едновременно изпълнявани проекти.

Празничната програма по повод кръглата годишнина продължи през цялата седмица, а финалът се състоя в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, където се събраха бивши и настоящи ученици, учители и директори на учебното заведение, за да споделят радостта от празника и да изразят своята признателност и обич към любимото училище. Директорът на СУ „Николай Катранов“ Генади Иванов благодари на своя екип за всеотдайността в работата, а на учениците – за тяхната любознателност, като си пожела училището да продължи да бъде сред първите училища в България по високи резултати в националните и външни оценявания, в реализирането на успешни проекти и активното участие в различни мероприятия. Като бивш възпитаник на училището и по повод 55-годишния юбилей председателят на Общински съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов поднесе своя дар и поздравления към директора Генади Иванов, като пожела учебното заведение да продължи да предава българския дух на младото поколение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *