294 четения

12 деца от областта влязоха в алманаха „Успелите деца на България“ на фондация „Бербатов“

12 ДЕЦА ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЛЯЗОХА В НОВИЯ АЛМАНАХ „УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ“ НА ФОНДАЦИЯ „ДИМИТЪР БЕРБАТОВ“. Всички те са стипендианти на фондацията за 2018 г.

Четири от талантливите момичета и момчета са от Велико Търново. Лилия Ангеличева и Василена Василева са заслужили стипендиите на фондацията благодарение на изявите си в областта на поп пеенето. И двете момичета са започнали да се занимават с пеене в студио „Румина“, където Василена продължава да ходи на уроци и до днес. Акордеонистът Валентин Тодоров и Мила Ангелова, която се занивама с танци, са другите две търновчета. В алманаха е и Дони Петров от Стражица, който също танцува. От студио „Румина“ е започнала пътя си като поп изпълнител и Василия Стоичкова. Тя е единственият представител от Горна Оряховица.

В алманаха са включени и шест деца от Свищов. Виляна Иванова и Преслава Петкова се занимават с поп пеене, а Божидара Щърковска, Виктория Георгиева, Любомира Димитрова и Марая Борисова са отличници в областта на математиката.

Фондация „Димитър Бербатов” е първата институция в България, която е учредила годишни награди за ученици, включително за най-малките. Проектът съществува вече 11 години и предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!