„Болярчета“ спечелиха седмото издание на Зимния турнир по футбол при родените през 2010 година

12 отбора премериха сили в Дебелец

 

Дванайсет отбора от В. Търново, Дебелец, Дряново, Габрово, Козлодуй, Стара Загора, Русе и Варна участваха в тазгодишното издание на традиционния зимен турнир по футбол, организиран от СК „Болярчета“. Срещите преминаха при отлична организация на терени, разчертани на стадион „Христо Ботев“ в Дебелец.

При родените през 2010 г. участваха осем отбора, разделени в две групи. „Болярчета“ започнаха с 2:1 срещу „Аристон“ (Русе), продължиха със 7:0 срещу „Левски“ (Русе) и 3:1 срещу „Шампион“ (Стара Загора), с което спечелиха групата. Последваха 2:0 на полуфинала срещу „Атлетик“ (Козлодуй) и 3:1 на финала с „Черно Море“ (Варна). На второ място остана тимът на „Черно море“, а трети се класираха футболистите на „Атлетик“. За най-добър вратар бе обявен Димитър Стефанов от домакините, а голмайстор стана Давид Николов от „Черно море“ с 15 попадения.

При набор 2009 г. победител е отборът на „Янтра 2013“ (Габрово), без нито една загуба. Втори, с един загубен мач от първенеца, останаха домакините от СК „Болярчета“, трети се класираха футболистите от „Локомотив“ (Дряново), четвърти са „Ботев“ (Дебелец), пети – „Дунав“ (Русе). За най-добър вратар бе обявен Ганчо Торлазов от „Янтра 2013“, а голмайстор със 7 попадения стана Калоян Иванов от „Болярчета“. Всички деца получиха грамоти и лакомства, а купите и медалите връчи председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев.

„Щастливи сме, че Зимният турнир по футбол, който организираме за седма поредна година, се превърна в истински спектакъл. Поздравяваме децата, треньорите и родителите за подкрепата. Благодарим на домакините от Дебелец и по-специално на Георги Недев. Лошото време не попречи на децата да покажат какво са научили и на родителите да се забавляват, докато ги гледат. На 6 – 8 декември ще е турнирът за родените през 2011 година, а на 13 – 15 декември – за набор 2012 година, където очакваме около 20 отбора от цялата страна, коментираха организаторите от СК „Болярчета“ Десислав Божков и Николай Колев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *