302 четения

Гимназията по туризъм влезе в топ 10 за обучението по природни науки

В ТОП 10 В ОБУЧЕНИЕТО ПО ПРИРОДНИ НАУКИ ВЛЕЗЕ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО след Националното състезание по природни науки и екология, организирано от Министерството на образованието и науката.

Състезанието е включвало изработване, представяне и защита на проекти от проблематиката на учебните предмети „Човекът и природата”, „Физика” и „Астрономия”, „Химия” и „Опазване на околната среда”, „Биология” и „Здравно образование”.

Единственият проект от Велико Търново във втора възрастова група е този на екоклуб „Силивряк“ от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“. Проектът се нарича „Изследване на приабона в района на град Чирпан“ и се е конкурирал с 35 проекта в тази възрастова група.

Тереза Герджикова от Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, и Магдалена Дончева от Хб клас, специалност „Кетъринг“, са представили проекта. Благодарение на тяхното атрактивно участие гимназията е влязла в топ 10 на обучението по природни науки. Всички екипи, които заемат местата от първо до десето, са получили оценки от 5,75 до 6.00, което е доказателство за задълбочената подготовка на учениците, казва Албена Иванова, учителят по биология и здравно образование, работил с търновските ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!