С 11 награди се върнаха от Димитровград балерините на „Грация“

С 11 НАГРАДИ СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ТАНЦОВ КОНКУРС „БЪЛГАРИЯ ТАНЦУВА“ В ДИМИТРОВГРАД ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СОНЯ ГЕОРГИЕВА. Децата от балет „Грация“ са спечелили Гранпри и още куп отличия в раздела за характерни танци. Балетът е бил отличен и с приз за развитието на класическия балет в конкуренцията на балетните училища в България, както и с парична премия от кмета на Димитровград Иво Димов, който стимулира трите колектива с най-добър рейтинг сред участвалите 49 школи.

Златни медали са спечелили Ивана Кабакчиева и Светослава в категория „Класически балет“ до шест години. Най-малките имат и купа за второ място като колектив. При характерните танци Сияна Савчева и Паулина Паунова са трети с дуета си „Варенки”. Деа Щаракова, Мартина Янкова и Паулина Паунова също са спечелили бронзови медали като трио с танца си „Веднъж на полянката”. Трето място журито е отредило и за колективните изпълнения на „Китайски танц с ветрила”, в който участват хлапета от I до IV клас и „Колко ми харесваш”, в който танцуват по-големите V – VII клас. Изпълнението на цялата школа „Празник в двореца на Грация” е с второ място за продукция.

Благодарение на отличното си представяне в Димитровград балерините от „Грация” вече имат и квота за участие на колектива в Международния танцов фестивал „Ягодина2020“, връчена им лично от Небойша Славкович.

Повече от 2000 танцьори от 49 школи в страната са участвали в танцовата надпревара тази година. Изпълненията им са били оценявани от жури в състав доц. д-р Диляна Никифорова, доц. д-р Анна Пампулова, Сара Нора Кръстева, Дарина Бедева и Небойша Славкович. В този конкурс „Грация” участва с около 50 момичета от всички свои формации и с 23 танца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.