599 четения

Търновка прилага акупунктура за десетки заболявания в Лондон

Юлиана Николова мечтае за свой център в родния си град

 

50-годишната медицинска сестра Юлиана Николова от старата столица е специалист по акупунктура. Тя завършила курс по иглотерапия в Англия, където емигрирала преди близо седем години. Заминала за Обединеното кралство в търсене на по-добро възнаграждение на труда си. Установила се в Манчестър посредством агенция и започнала работа в частна кардиологична клиника. Сред услугите, които се предлагали в болничните заведения, била и акупунктурата. От нея се възползвали предимно пациенти с коронарна болест. Юлиана била впечатлена от китайския метод и добрия ефект, който оказвал, и решила да надгради знанията си, като премине обучение по иглотерапия.

„За мое щастие, нямаше изискване кандидатите да усвоят материята да са задължително лекари. Курсът продължи една година. Имаше сериозна теоретична част, тъй като това е изключително богато наситена с информация наука, която датира от каменната епоха. След това преминахме практически модул, в който нагледно изпълнявахме спецификата на иглотерапията. Работи се с над 600 точки по тялото, като в първо ниво бяхме обучени за около 200“, разказа тя.

Медицинската сестра обясни, че акупунктурата е подходяща за остри и хронични заболявания, но не и за спешни животозастрашаващи състояния. Китайският метод е особено ефективен при мигрена, безсъние, синузит, гастрит, колит, диабет, опорно-двигателни болести, язва. Има изключително добро влияние при репродуктивни затруднения, преодоляване на зависимост към алкохол, цигари и наркотици, а жените често прибягват до него за подмладяване, спиране на косопада, изглаждане на бръчките и т.н.

„Иглите, които се използват, са с много тънки върхове и се поставят в различни части на тялото. В тялото ни има 14 меридиана, по които циркулира така наречената енергия Чи. Ако някъде има прекъсване, човек се разболява. С натиска на иглите в специфични точки на организма се активира произвеждането на хормони и правилното придвижване на потока енергия се възобновява. Тогава настъпва и оздравяването или поне подобряване на състоянието“, обясни Юлиана.

Търновката сподели, че британците са отворени към акупунтурата и в настояващия център по алтернативна медицина в Лондон, в който работи, графикът винаги е пълен. Казва, че в България хората все още са предубедени към иглотерапията, но пък е срещала доста нейни сънародници, които живеят в Англия и посещават сеансите. Отчита това на факта, че на Запад населението по-лесно възприема различното, докато у нас продължава да е на дневен ред закостенялото мислене.

50-годишната жена подчерта, че акупунктурата не е панацея и за своя петгодишен опит като иглотерапевт отчита отлични резултати от метода при около 80 на сто от пациентите. За целта обаче е необходимо болните да преминат около 15 сеанса, кратка почивка и отново да се подложат на третиране, защото тогава сетивността на рецепторите ще е повишена. Увери, че методът е подходящ за хора на всякаква възраст, но не и за децата, тъй като трудно могат да бъдат задържани в покой дори за 30 минути.

Най-голямото желание на болярката е да отвори свой център по акупунктура в старата столица. Планът й е да поработи още две години в Англия, за да събере средства за инвестицията, а през това време хората в Българи да започнат да отдават значимото на иглотерапията.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Търновка прилага акупунктура за десетки заболявания в Лондон

  • 26.11.2019 в 14:39
    Permalink

    Да се завърне в Търново да помага на гражданите си. Ако се открие училище по китайска медицина ще е още по голямо постижение. Хората трябва да имат алтернатива. Това, което казва Юлияна Николова е напълно вярно, блокираната енергия ни разболява. Получват се все едно диги и кръвта неможе да подхрани тъканите и те страдат от недохранване и в обратният случай, се затлачват с токсини и немогат да бъдат елиминирани, за това се получават затлачване и идва болестта.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!