234 четения

Във ВТУ откриха център за дигитализация

ИНФОРМАЦИОННО-ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЯ БЕШЕ ОТКРИТ ВЧЕРА ОФИЦИАЛНО ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Центърът, който се намира в сградата на Централната университетска библиотека, е предназначен за сканиране и дигитално архивиране на редки и ценни старопечатни издания, които се съхраняват там.

Библиотеката разполага с повече от 250 книги, които обхващат втората половина на XVIII век и началото на XIX век. „Съвсем скоро ще открием и нов кабинет в Историческия факултет. Моята голяма мечта е да съградим нова модерна библиотека, в която студентите да идват с удоволствие, за да се подготвят за лекциите и за семинарните си занятия. Работим по този проект и се надявам, че в близко време ще имаме добри новини и за него“, каза ректорът проф. д-р Христо Бонджолов при откриването.

Библиотеката на ВТУ е единствената извънстолична библиотека, която разполага със специализиран софтуер и център за дигитализация. Новият център е създаден по проект, а една от първите му цели е да дигитализира сбирка с ръкописи по османистика.

Един коментар за “Във ВТУ откриха център за дигитализация

  • 27.11.2019 в 9:53
    Permalink

    Колеги, редно е да си проверите фактите, преди да пишете неща от рода на „единствената извънстолична библиотека, която разполага със специализиран софтуер и център за дигитализация“.
    Не подценявайте читателите си.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!