91-годишният адвокат Йордан Минчев получи Гранпри за правосъдие

91-годишният адвокат Йордан Минчев от Велико Търново и проф. Атанас Семов са тазгодишните национални носители на Гранпри за правосъдие. Форумът се проведе за седма поредна година като част от традиционния Благотворителен юридически бал в помощ на болни деца. Повече от 250 юристи и гости се включиха в събитието, което бе в събота в столичния хотел „Маринела“.

Най-възрастният действащ адвокат в старата столица получи приза за големите му заслуги към гилдията и дългогодишната му адвокатска практика. Той продължава активно да приема хора в кантората си, води дела, явява се в съдебната зала и печели. Наградите бяха връчени от адвокат Владимир Дончев от Софийската адвокатска колегия и проф. Огнян Герджиков.

„Аз съм много щастлив човек, защото съм единственият провинциален адвокат, който е получил тази върховна награда. Но затова пък съм старостоличен правист!”, сподели вчера за в. „Борба“ адвокат Йордан Минчев. Той допълни, че на церемонията е бил на една маса с проф. Герджиков, проф. Семов и български адвокат от Поликраище, който от години живее и работи в Америка.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.