185 четения

Министър Маринов и кметът Млъзев прерязаха лентата на новия дом на полицията в Елена

 

„Удоволствие за мен е откриването на новата сграда на РУ – Елена, защото подобни събития доказват грижата за осигуряване на основната потребност на хората – тази за сигурност”, каза вчера вътрешният министър Младен Маринов в Елена при церемонията за откриване на новата сграда на полицията. Той и кметът инж. Дилян Млъзев прерязаха лентата на новата дълго чакана придобивка.

Министър Маринов уточни, че Министерството на вътрешните работи е отделило от бюджета, който е за капиталови разходи, 800 хил. лв. и ги е вложило в подпомагане на изграждането на Районното управление. „Това е една от най-добрите инвестиции на министерството, защото тя ще дава резултат още 100 години, защото освен създаване на добри условия за труд на служителите тази сграда дава възможност и за по-добро обслужване на над 15 хиляди души, които живеят в двете общини на територията на Елена”, заяви още вътрешният министър. Той призова гражданите да се доверяват на полицаите, защото те са техни помощници.

Щатът на РУ включва 40 служители с полицейски правомощия, трима разследващи полицаи и служители по трудово-правни отношения. Досега полицията се помещаваше в сграда на повече от 100 години, строена за конак, чиято външна фасада е освежена през 90-те години. Към момента постройката е оценена като опасна за обитаване. Повече от 10 години ръководството на министерството и на ОД МВР – В. Търново, търси начини и възможности условията на труд на полицаите тук да се подобрят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!