102 четения

Осмокласници от Гимназията по туризъм се включиха в инициативата „Един милион засадени дървета от доброволци“

ОСМОКЛАСНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА „Един милион засадени дървета от доброволци“ и засадиха миналия ден в двора на училището фиданки на летен дъб, цер, червен дъб, кестен и орех. Еколозите са ученици в VIII „а” клас, специалност „Администратор в хотелиерството“, а фиданките са осигурени от доброволческата организация „Зеленият отбор на България“.

Учебната компания Boyar Dreams кандидатства за втора учебна година в инициативата „Един милион засадени дървета от доброволци“. Миналата година тийнейджърите не успяха да получат дръвчета, затова със свои сили организираха екокампанията „Горичката на ПГТ“. С помощта на специалистите от отдел „Околна среда“ на Община Велико Търново децата засадиха 50 борчета в парк „Света гора“, припомня класният ръководител на VIII „а” инж. Славка Проданова.

Тази година учениците са успели да се преборят и да станат част от националната кампания „Един милион засадени дървета от доброволци“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!