Прогноза за времето на 28 ноември, четвъртък

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 5° и 8°. За В. Търново се очаква минимална температура около 5°.

В четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. След обяд над централна Северна България ще преобладава предимно слънчево време.Вечерта и през нощта срещу петък от запад на изток облачността ще се увеличи до значителна и ще има слаби превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°. За В. Търново се очаква максимална температура около 16°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност. Вечерта и през нощта срещу петък от запад на изток облачността ще се увеличи до значителна и ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 6°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.4° през 1961 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 11.2° през 1975 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 25 минути и ще залезе в 16 часа и 45минути.

Фаза на Луната:две денонощия след новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *