82 четения

Студио „Румина” взе награда за комплексно представяне в национален фестивал

НАГРАДАТА ЗА КОМПЛЕКСНО ПРЕДСТАВЯНЕ ГРАБНАХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СТУДИО „РУМИНА“ в Националния фестивал на музикалните и танцови формации към военните клубове в България „Есен по ноти“. Състезанието се провежда в Сливен за четвърта поредна година и в него са участвали повече от 150 изпълнители от 10 военни клуба от страната. За поп и рок формациите по регламент задължителна е била 30-минутна програма, оформена като мюзикъл, вокално-инструментално или индивидуално изпълнение.

Шоуто, с което децата на студио „Румина“ са спечелили голямото отличие, се нарича „Музикална разходка по света”. Програмата на малките изпълнители е включвала 10 песни, които децата са изпълнили на пет езика.

Музикалната разходка е започнала с песента „Тангра“ и със снимки от Велико Търново, за да разкажат на публиката, че текстът на песента „Богатство” е създаден от поета Александър Петров в старата столица. След това са пели на румънски, на руски, на английски – хит на Риана, която е от остров Барбадос, песен на Рей Чарлз, който пък е от щата Джорджия. Като формация на Военния клуб, студио „Румина” ще вземе участие и в празничния концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на България в четвъртък от 18:00 ч. в МДТ „К. Кисимов”, когато е заключителният етап на националната кампания „Бъди войник”. На 29 ноември децата заминават за Букурещ, където са поканени за участие в XIX международен конкурс „Ледени цветя” и ще се състезават в две категории – вокални групи и индивидуални изпълнители на песни с коледна и зимна тематика.

Сн. Личен архив

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!