5560 четения

Кметът на община Г. Оряховица изгуби делото за клевета срещу чичото на Явор Божанков

Кметът на община Горна Оряховица спечели трети мандат, но изгуби делото си за клевета срещу чичото на опонента си Явор Божанков. Тричленен състав на Великотърновския окръжен съд прецени, че няма основание за клевета в квалификацията „Ти крадеш постоянно, човече, ти крадеш“, отправена към градоначалника от бизнесмена Емил Божанков. Решението е във връзка с дело, за което „Борба“ своевременно информира, а темата е една от най-коментираните в Горнооряховско.

Градоначалникът се почувства оклеветен от изказването на горнооряховския бизнесмен: „Ти крадеш постоянно, човече, ти крадеш“, изречено по една от националните телевизии.

Емил Божанков каза точно тези думи пред десетки телевизионни камери след края на протеста срещу изграждането на социални жилища миналата година. Бизнесменът бил сред активните участници в него. След края му той попитал кмета защо няма очи да излезе пред гражданите и да се откаже публично от проекта.

Кметът на Горна Оряховица се почувствал наклеветен от думите и започна дело в съда, а искът му бе за 1 лев. Великотърновският окръжен съд обаче отсъди, че думите не са клевета.

Решението на втора инстанция е окончателно и не може да се обжалва.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!