501 четения

62 500 лични карти, паспорти и книжки ще се сменят догодина в областта

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им, подсещат от Областната полиция. През 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 33 000 лични карти, 12 000 паспорта и на 17 500 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишетата на БДС е възможно образуването на опашки от граждани.

В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане на срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената на БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга, предлагат още от полицията.

Хората могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново. Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“. ОДМВР – Велико Търново, може и да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!