Болярка отгледа лимон, тежащ 733 грама

Гигантски лимон с тегло 733 грама отгледа Стефка Игнатова от Велико Търново, която няма обяснение как плодът е достигнал тези внушителни размери. Категорична е, че за отглеждането му не е използвала никакви химични препарати и жълтият великан е екологично чист.

Стефка споделя, че както повечето български домакини, които се занимават любителски с цветарство, и тя отглежда лимоновото си дръвче в саксия, която лятото вади на терасата, а зимата прибира на топло.

„Не съм полагала никакви по-специфични грижи. Имам дръвчето от около пет години. Не го поливам често и гледам да не е изложено на пряка слънчева светлина. Вкъщи имам и котка, която често прави бели по растението“, разказва гордата стопанка.

Екзотичното дръвче родило още седем лимона, но всички останали били с нормални или много по-малки размери. Това е първият толкова голям плод, който Стефка успяла да отгледа.

Търновката направила домашна лимонада от жълтия великан. Окуражена от неочаквания си успех с лимона, вече се готви да засади костилка от авокадо.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *