831 четения

Коледен базар с атракции ще ни радва цял месец в парк „Марно поле“

КОЛЕДЕН БАЗАР В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“ ОТВАРЯТ ЗА ПЕРИОД ОТ МЕСЕЦ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ОБЩИНСКАТА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗЪМ „ЦАРЕВГРАД ТЪРНОВ“. Събитието се наложи като едно от традиционните за Коледните и Новогодишните празници в града и е вдъхновено от подобни базари в развитите европейски столици.

Базарът ще бъде официално открит в петък следобед с празнични музикални изпълнения на духовия оркестър на СУ „Емилиян Станев“ „Джуниър бенд“. Неофициално обаче той вече приема първите си посетители.

Ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси ще се предлагат в 25-те дървени къщички павилиони, разположени на централната алея в парк „Марно поле“.

В НАЧАЛОТО НА БАЗАРА ЩЕ Е КОЛЕДНИЯТ КАЛЕНДАР, НА КОЙТО ЩЕ СЕ ОТБРОЯВАТ ДНИТЕ ДО НАСТЪПВАНЕТО НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО. В близост, под внушителна естествена елха, ще е коледната поща, където джуджета ще приемат до 20 декември детските писма за Дядо Коледа. За да се получи отговор от Лапландия, писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.

В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба базар „Ние можем ХIII“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от община Велико Търново. Тя ще бъде открита в 16,00 ч. на 29 ноември.

В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има няколко благотворителни кампании. На 8 декември ще е дарителската акция на фондация „Искам бебе“, а през целия месец сдружение „Приятели на животните ВТ“ ще набира парични средства, храна, одеяла, постелки и играчки за бездомните животни в старата столица.

Всяка събота на специално изградената открита сцена на базара ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители от Велико Търново и хоротеки. За малките посетители много забавления до края на годината ще има в детския атракцион с виенско колело и въртележки.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!