300 четения

Мартина Жила нарисува седем коледни картички, ще се продават за Емо от Полски Тръмбеш

Мартина Жила от Полски Тръмбеш нарисува вълшебството на Коледа в седем прекрасни картички. С тях тя се включва в кампанията за събиране на средства за закупуване на необходимия апарат, поддържащ дишането на Емо. „Нека подарим глътка въздух на Емо” е мотото на неговите приятели от родния град на треньора по тенис на маса в Полски Тръмбеш. Талантливата студентка по изобразително изкуство във ВТУ е нарисувала вълшебните коледни картички и е решила да ги подари, за да помогне на Емо.

Вече една година Емил Георгиев Йорданов от Полски Тръмбеш страда от амиотрофична латерална склероза. Той не може да диша самостоятелно. За целта семейството му е наело специален апарат, чрез който Емо може да диша. Наемът на апарата е 600 лв. месечно. Семейството на Емил не може да си позволи да купи такъв животоподдържащ апарат, защото няма нужните 16 000 лв. Консумативите, които обслужват апарата (аспирация, катетри, проби, медикаменти и др.), ведно с наема на апарата, възлизат на 1200 лв. месечно! Тази сума е необходима всеки месец, за да може Емил Георгиев Йорданов да живее!

Всеки, който иска да помогне, може да закупи от коледните картички на Мартина. Те могат да бъдат намерени в Информационния център в сградата на Община Полски Тръмбеш, в детска градина „Детски свят” в Полски Тръмбеш и в магазините „Даци Fashion”, в „Подаръци Украси Делукс – Любка Христова“, ЕТ „Поглед – В – Ваня Димитрова – оптика” и „Керека”. Средствата ще бъдат дарени само и единствено в помощ на Емо!

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *