2256 четения

Постоянен арест за 26-годишен бандит от Лясковец, нахапал ръката на полицай

ПРОКУРАТУРАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ИСКА ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ХУЛИГАН, КОЙТО ПРИ РУТИННА ПРОВЕРКА В ЖИЛИЩЕ В ЛЯСКОВЕЦ Е СКОЧИЛ СРЕЩУ УНИФОРМЕНИТЕ. Успял да захапе единия полицай и да скочи върху другите. Екшънът се разиграл в понеделник вечерта, след като жители на Лясковец алармирали, че в техния блок влиза непознат и съмнителен мъж, а пред кооперацията има неизвестен автомобил.

Когато полицейският екип се отзовал на сигнала и позвънил на вратата на апартамента в блока, отвътре излязъл 26-годишният Сашо. Той се оказал отлично познат на МВР, защото бил осъждан до момента 13 пъти за различни кражби в района. Мъжът бил помолен за паспортна проверка, но тогава започнал да крещи и да се държи като в джунглата.

В блока се събрали всички обитатели, които помогнали на нападнатите служители на реда да укротят мъжа. Тогава той лапнал нещо, което извадил от джоба си и го сложил в устата си. Единият полицай опитал да извади топчето, което най-вероятно било наркотик, от устата на мъжа, но той захапал ръката на униформения. После от апартамента изскочила жена, която казала, че му е съпруга, и също налетяла на полицаите с ругатни и дори им казала, че са убийци. Според нея пазителите на реда искали да… убият мъжа й.

Заради цялото безобразно поведение по време на рутинната проверка Сашо е арестуван и обвинен в оказване на съпротива срещу орган на реда при изпълнение на служебни задължения, за което го грозят до шест години лишаване от свобода. Обвинение за обидите и ругатните ще бъде повдигнато и на жената, която се държала вулгарно с униформените, заявиха от прокуратурата в Горна Оряховица.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *