Променливо и с превалявания, все още топло за сезона, но от неделя чувствително се захлажда

През нощта ще има значителна облачност. На места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8. За В. Търново се очаква минимална температура около 7 гр. Около обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. След обяд ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17. За В. Търново се очаква максимална температура около 16 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.0 през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 7.4 през 1953 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 26 минути и ще залезе в 16 часа и 45 минути. Фаза на Луната: три денонощия след новолуние.

В събота рано сутринта облачността ще се увеличи до значителна. През по-голямата част от деня ще има превалявания от дъжд. Късно след обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13.

В неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8.

Във вторник през по-голямата част от деня ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд и мокър сняг. Късно след обяд от запад на изток валежите ще спират и вечерта и през нощта срещу сряда облачността ще се разкъса. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. Максималните температури ще бъдат между 4 и 7.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури в сряда ще бъдат между минус 3 и 0, в четвъртък между 0 и 3. Максималните температури в сряда ще бъдат между 3 и 6, в четвъртък между 9 и 12.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има променлива до значителна облачност. Преди обяд на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9. В събота ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, над 1200 -1500 м – от сняг. Късно след обяд валежите от запад на изток ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5, през деня ще се понижават. В неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 5 и 8. Във вторник през по-голямата част от деня ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, над 800-1000 м – от сняг. Късно след обяд от запад на изток валежите ще спират и вечерта и през нощта срещу сряда облачността над западните части на планината ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2. В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Очаква се постепенно заторляне. Максималните температури на 1200 м в сряда ще бъдат около 8, в четвъртък – около 10. Максималните температури на 2000 м в петък и събота ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м, през останалите дни до края на периода – с около 3 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *