748 четения

Разкриват звено по естетична медицина в бившия кожен диспансер във Велико Търново

Зона за естетична медицина е част от планираните дейности в новия бизнес план на Центъра за кожно-венерически заболявания във Велико Търново. Тази услуга представлява прилагане на минимално инвазивни козметични процедури за подобряване външния вид на пациентите. Тя е подходяща за хора в различни възрасти, особено при тези, при които остаряването е оставило отпечатък върху кожата. За целта ръководството на бившия дерматологичен диспансер ще закупи със свои средства модерна апаратура, с която да се извършват манипулациите.

Предстои също технологично обновяване на сектор „Физиотерапия“ с уреди за лечение и профилактика на кожни заболявания, лазери и други.

Отново ще заработи алергологичният сектор, в който ще се извършват тестове, установяващи различните видове причинители на странични негативни ефекти върху кожата. Такива изследвания в момента се правят само на две места в областта.

През следващите три години Центърът ще се включи и в национални кампании за ранно диагностициране на меланомни и немеланомни тумори, акне, псориазис и други. За целта в звеното ще се извършват периодично безплатни дерматологични прегледи.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *