111 четения

С пъстър концерт приключи кампанията „Пази детето на пътя“

С пъстър концерт на малчугани от детски градини във В. Търново, Дебелец, Беляковец и ученици от Самоводене приключи кампанията „Пази детето на пътя“. Дълго подготвените изяви на хлапетата бяха показани в голямата зала на Общината в старата столица във вторник вечерта. Кампанията стартира в края на май и продължи през всички летни месеци. Малчуганите от община В. Търново съвместно със служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, си припомняха, учиха нови моменти за пътната безопасност и апелираха към водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да пазят останалите участници в движението.

Инициативата имаше за цел да формира трайни знания и умения за безопасно придвижване по пътищата, управление на велосипед и запознаване на местата за безопасна игра от най-ранна детска възраст.

В заключителния концерт се включиха деца от детските градини „Соня“, „Слънчев дом“, „Пламъче“ (Дебелец) и „Мечо Пух“ (Беляковец) и ученици от с. Самоводене. За проявеното усърдие всички те получиха грамоти от директора на ОДМВР – В. Търново, старши комисар Димитър Машов. Той поздрави децата, техните ръководители и родители и от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!