217 четения

Елица Топалова спечели Академичната награда на Община Велико Търново

ЕЛИЦА ТОПАЛОВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА АКАДЕМИЧНАТА НАГРАДА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, стана ясно след края на гласуването. Тя е възпитаник на Филологическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил иМетодий“ и успя да се пребори за отличието с още четирима свои колеги.

На тържествено събрание в аулата на ВТУ следващата седмица Елица Топалова ще получи наградата, която е левовата равностойност на 5000 евро. Тя е 19-ият носител на приза, учреден от Търновската община.

Юристът Михаела Тюфекчиева, художникът Радина Георгиева, педагогът Димитър Димитров и Мария Шоп, която завършва Факултета по математика и информатика, бяха другите четирима кандидати за отличието.

Един коментар за “Елица Топалова спечели Академичната награда на Община Велико Търново

  • 30.11.2019 в 7:41
    Permalink

    Типичен конфликт на интереси. Елица Топалова е служител на ВТУ – работи като организатор учебен процес в Центъра по квалификация. Учи в магистърска програма ръководена от бившия футболен съдия Антон Гецов и съпругата на господин Ректора. Антон Гецов е директор на Центъра по квалификация с научен ранг професор. Заради евентуален конфликт от надпреварата беше отстранена Тюфекчиева. Бащата бил общински съветник и ръководител на група общински съветници. Представените документи за принос по номинацията говорят друго. Не е проблем на редакцията да го установи.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!