162 четения

Георги Глушков отличи горнооряховския баскетбол с почетен плакет на федерацията

Плакет от Българската федерация по баскетбол получи горнооряховският „Локомотив“ по случай десетата си годишнина. Това стана по време на празника, посветен на възраждането на баскетбола в града. Лично баскетболната легенда Георги Глушков, който е и президент на федерацията, връчи плакета. Той отличи с юбилейни златни значки на федерацията, която тази година навършва 100 години, председателя на горнооряховския клуб Мариана Кушева и основателя и почетен председател Митко Тончев.

БК „Локомотив” е създаден през 2009 г., като започва с малка група тогава 14-годишни момчета. Днес в клуба тренират близо 100 деца и младежи, разделени в пет възрастови групи. От две години е сформиран и мъжки отбор. Цялата юбилейна 2019 г. беше посветена на празника и бяха организирани десетина големи баскетболни събития.

В празника в спортна зала „Никола Петров” се включиха всички отбори на клуба, водени от треньорите Лидия Костадинова, Мариана Кушева, Ваня Маринова, Цвятко Тръвнев и Митко Тончев. Отец Зоран Мамучевски благослови знамето, екипите и състезателите, след което свали расото, за да облече екипа на „Локомотив” като част от мъжкия отбор на клуба.

Домакините бяха подготвили много награди за всички, помагащи на клуба през годините. Първите награди бяха за Общината в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и на Общинското предприятие „Спортни имоти и прояви” и неговия директор инж. Петя Богданова. Отличие имаше за президента на федерацията Георги Глушков и за нейния регионален представител Данаил Киров. Признание получиха училищните директори, които подкрепят клуба, както и фирмите, които са помагали през годините и с чиято помощ се осъществи юбилейната програма. След награждаването шоу направиха състезателите на „Локомотив”, които се включиха в демонстративен мач на поколенията.

 

Снимка: regnews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!