110 четения

Христо Добротинов представи книгата си „В търсене на холивудския прислужник“

КНИГАТА СИ „В ТЪРСЕНЕ НА ХОЛИВУДСКИЯ ПРИСЛУЖНИК“ ПРЕДСТАВИ МИНАЛАТА ВЕЧЕР ХРИСТО ДОБРОТИНОВ. Той гостува в читалище „Надежда“, където се срещна със свои приятели и читатели.

Книгата е сборник с разкази, за чиито герои и послания авторът разговаря с читателите си повече от час.

„Светът е фрагментарен и въпросът е в това как се създава целостта все пак. Според мен тя е в посланието, когато някой реши да пише, защото посланието е посредникът между хората“, каза Христо Добротинов и така обясни защо е избрал да създаде книга с разкази.

Христо Добротинов е роден във Велико Търново и по образование е юрист. Автор е на книгите „Погребението на капитанската шапка”, получила Национална награда за първа книга, „Отвъд снега”, „Спомен за курорта”, „Бракове в София”, „Игра на конспиратори“. Негови разкази са преведени в Русия, Полша, Германия, Турция. Дълги години се занимава с дипломация, но признава, че където и да е бил по света, никога не е прекъсвал връзката си с Велико Търново. „Аз и не бих могъл, защото баща ми е бил председател на читалище „Надежда“ през 70-те години и аз още помня какво се случваше тук тогава. Помня създаването на театъра, артисти като Лина Ковачева, Станка Пенчева, Елена Стефанова, Марин Колев, Спас Венков. Затова и част от разказите ми се случват именно в този град“, каза още авторът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!