Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Министърът на отбраната дойде за празника на Националния военен университет

МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ДОЙДЕ ВЧЕРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗА ДА УЧАСТВА В ПРАЗНИКА НА НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“. Военното училище чества 141 години от създаването на първото военно училище в България.

Празникът започна със служба на Негово високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий в православния храм „Свети Седмочисленици”. След това на ритуалния плац с почетен караул беше посрещнат министърът на отбраната. На тържеството присъства и кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов. Двамата заедно с началника на Военния университет полк. Иван Маламов поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски и Паметника на възпитаниците.

Тържеството продължи в Дома на културата, където началникът на университета полк. Иван Маламов поздрави курсантите и всички гости и връчи награди на най-добрите момичета и момчета, постигнали успехи в обучението си.

Седем отличия връчи и министърът на отбраната на курсанти и цивилни служители на Военния университет за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения, проявен професионализъм и за принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система и в научните изследвания в интерес на отбраната.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *