148 четения

Община Свищов е в готовност за зимния сезон

 

С настъпването на ноември в община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата, съобщиха кметът на община Свищов Генчо Генчев и зам.-кметът Бедри Алиев. Наличната снeгопочистваща техника, която ще е на разположение през зимния сезон, бе показана и е в готовност. Общинското предприятие „Чистота – Свищов“ разполага с четири автомобила и един челен товарач, които са преминали технически преглед и са оборудвани с всичко необходимо, за да посрещнат изпитанията на зимата. Общината разполага и с нова техника, която е на разположение благодарение на реализиран проект по програмата за трансгранично сътрудничество, а ангажимент за съдействие са поели и голяма част от земеделските кооперации и фирми в община Свищов. „Както всяка година, сме в готовност адекватно да отреагираме на зимната обстановка и да посрещнем зимния сезон. Обезпечени сме с техника, а тази година имаме и споразумение с Областно пътно управление – Велико Търново, да си сътрудничим в почистването както на Свищов, така и в селищната система“, каза кметът Генчев.

Както всяка година, приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общинските сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии, подходите към града и населените места. За обезледяването на пътните участъци са закупени 250 тона сол, които са доказано ефективни при зимни условия. Детските градини и училищата вече са снабдени с чувалчета сол, а до дни и всички населени места в общината да бъдат осигурени с пясък и сол.

Вече са изготвени графиците за 24-часовите смени на служителите в ОП „Чистота – Свищов“, допълни зам.-кметът Бедри Алиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!