Състезател на „Локомотив“ премина в елитен белгийски клуб

Хандбалистът на „Локомотив“ Владислав Йоргов вече е състезател на белгийския клуб „Дон Боско”. Това е първият трансфер на юноша на горнооряховския клуб в мъжки отбор от елитната група на западноевропейско първенство. 19- годишният младеж е част от поколението на клуба, което, преди да излезе от юношеската възраст, записа четири години без загубена среща в официален мач в България. Йоргов беше и един от основните играчи в отбора на ПГЕЕ, който представи България на Световното ученическо първенство в столицата на Катар Доха.

Владислав Йоргов преминава в „Дон Боско” за една година с опция да остане, ако се докаже. Ще играе като дясно крило с номер 28.

„Дон Боско” е отбор от Първа хандбална лига на Белгия. Миналата година е завършил на четвърто място, а сега се движи на 5-6 място.

„Въпреки че клубът няма директна финансова полза от този трансфер, сме изключително горди, че сме създали хандбалист, който преминава директно от юношеската възраст при мъжете в сериозен европейски клуб. Така доказваме качествата на нашата школа. Ще дойде време, когато усилията и инвестициите в изграждането на добри играчи ще имат възвръщаемост“, коментира старши треньорът и президент на ХК „Локомотив” Йордан Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *