327 четения

„Капачки за бъдеще“ дари кувьоз на горнооряховската болница

МБАЛ „Св. Иван Рилски“ получи нов, модерен кувьоз, закупен със средства от рециклирането на пластмасови изделия, събирани от Националната кампания „Капачки за бъдеще“. В събота инициаторите на акцията Мартина Йорданова и Лазар Радков предадоха бебешкия инкубатор на лечебното заведение. Те бяха посрещнати от управителя на болница д-р Иван Иванов и педиатъра в Родилното отделение д-р Илия Атанасов. Фирмата, която достави апаратурата, пък проведе обучение на медицинските специалисти, които ще боравят с техниката и уредът вече е в експлоатация.

„Най-важният белег за едно проспериращо общество е проявената солидарност към най-безпомощните. Искрено се надявам, че този кувьоз ще върши много полезна работа на екипа. Благодаря от името на персонала и обществеността в Горна Оряховица“, заяви д-р Иванов.

Това е 19-ият поред бебешки инкубатор, закупен със средства от мащабната доброволческа акция и дарен на болница у нас. Принос в благородната инициатива имат хиляди търновци и жители на региона, които на последното издание на „Капачки за бъдеще“ в старата столица събраха над шест тона пластмасови изделия.

Миналата година стационарът в Горна Оряховица за първи път получи дарение кувьоз. Жестът бе дело на писателката Десислава Николова.

С уреда от „Капачки за бъдеще“ Родилното отделение вече разполага общо с три такива апарата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!