Коледна изложба базар „Ние можем”

Десетки социални работници и потребители на социални услуги в община Велико Търново дадоха старт в петък на благотворителната Коледна изложба базар „Ние можем”. Инициативата се провежда в една от къщичките на Коледния базар в парка „Марно поле“ и се реализира за тринадесета поредна година. На щандовете се изложени ръчно изработени изделия, сувенири, картички и други артикули, направени в заниманията по арттерапия на местни социални структури. Всички творби и произведения се продават на символични цени, а събраните средства ще се използват за закупуване на материали и суровини за съответните работилнички.

В базара участие вземат 32 общински социални услуги, фондация „Искам бебе“, Национално движение „Работилница седянка“, сдружение „ЗОВ“, колеж „Аркус“ и общинската организация на Велико Търново към Съюза на инвалидите.

„В къщичката „Ние можем“ всеки, който желае, може да зарадва близки и приятели с ръчно изработени сувенири, картички, играчки, украса, изработени от нашите потребители. Очакваме Ви“, призова Росица Димитрова, началник на отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново.

Тя изказа своята благодарност на екипите и потребителите на услугите за тяхната всеотдайност и отговорност в превърналата се в традиция за града инициатива.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *