238 четения

Приказен коледен автобус ще радва децата от Търновската община

500 ДЕЦА ОТ ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ ГРУПИ И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ МОГАТ И ТОЗИ ДЕКЕМВРИ ДА СЕ ПОВОЗЯТ НА КОЛЕДНИЯ АВТОБУС. Зад волана, както винаги, ще бъде самият Дядо Коледа, а главна спирка от обиколката на града ще е Коледният базар в парк „Марно поле“. Там малчуганите ще бъдат посрещнати от джуджета и ще пускат в Коледната поща своите писма с желания до Белобрадия старец от Лапландия.

Атракцията, в която ще се включат децата от Велико Търново, Дебелец и Килифарево, е организирана по традиция от Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“.

При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледен календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на „Кармела 2000“ ООД, „Престиж – 96“ АД, „Ден и Нощ“ ООД, „Захарни заводи“ АД и „Екстрапак“.

Първият курс на коледния автобус ще е на 2 декември за малчуганите от детска градина „Ивайло“. Коледни разходки със съдействието на транспортна фирма ЕТ „Надежда – Надежда Христова“ ще има на 3 декември за ДГ „Слънчев дом” и „Евгения Кисимова“; 4 декември за ДГ „Соня” и ДГ „Здравец“; 5 декември за ДГ „Пролет” и ДГ „Св. св. Кирил и Методий”; 6 декември за ДГ „Първи юни”; 9 декември за ДГ „Мечо Пух“ и ДГ „Слънце“; 10 декември за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; 11 декември за ДГ „Райна Княгиня”; 12 декември за ДГ „Ален Мак” и на 13 декември за възпитаниците от детските градини в Килифарево и Дебелец.

Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Всяка събота на специално изградената открита сцена ще се изявяват талантливи деца и млади изпълнители. В концертите ще се включат Арт център Best Singers и „Поп и джаз пеене“ към СУ „Емилиян Станев“, вокална група „Пеещи камбанки“, Музикално студио „Елита“, „Търновче“, Детско естрадно студио „Румина“, Център за вокално и инструментално обучение „От До до Я”, Кристияна Кръстева, Дария Гюлай и UN BESO – Art & Dance Centеr. Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело, които гарантират доброто настроение, както на децата, така и на техните родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!