253 четения

Прогноза за времето през периода 4 – 9 декември 2019 г.

В сряда преди обяд ще има значителна облачност с временни разкъсвания. След обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0. Максималните температури ще бъдат между 2 и 5.

В четвъртък и петък ще преобладава време с незначителна облачност. В петък сутринта, предимно около големите водоеми, видимостта временно ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури в четвъртък ще бъдат между минус 2 и 1, в петък – между 0 и 3. Максималните температури в четвъртък ще бъдат между 5 и 8, в петък – между 8 и 11.

В събота ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8.

В неделя и понеделник ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. Максималните температури ще бъдат между 8 и 11.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник, през по-голямата част от деня, ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, над 600-800 м – от сняг. Късно след обяд от запад на изток валежите ще спират и облачността над западните части на планината ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 1, през деня ще се понижават. В сряда ще има променлива до значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0. В четвъртък и петък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Очаква се постепенно затопляне. Максималните температури на 1200 м в четвъртък ще бъдат около 8, в петък – около 10. В събота ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над 1500 м – слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5. В неделя и понеделник ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 6 и 8. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 4 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!