Защо е по-добре и полезно за здравето да спите през нощта с възглавница между краката

Защо е по-добре да спите през нощта с възглавница между краката

В днешната статия ще ви дадем седем причини, поради които лекарите препоръчват да спите с възглавница между краката. Може би тези причини ще ви помогнат да подобрите благосъстоянието си.

Първата причина: намаляване на мускулното напрежение в гръбначния стълб

Когато има мека възглавница между краката ви по време на сън, мускулите в долната част на гръбнака ви са практически без напрежение, което им позволява напълно да се отпуснат за една нощ.

Причина втора: спазми

През деня, стоейки изправени, много хора вечер изпитват спазми в краката и долната част на гърба. Поставяйки възглавница между краката си, ще отпуснете краката с долната част на гърба и по този начин ще облекчите спазма.

Причина трета: стабилна позиция за сън

Бидейки насън с възглавница между краката, вие намалявате броя на обръщанията настрани и следователно сънят ви става по-удобен и спокоен.

Причина четвърта: подобрено кръвообращение

Тъй като възглавницата не позволява краката да се допират и да се притискат един към друг, тогава през цялата нощ ще имате добро кръвообращение между горната част на тялото и краката.

Причина пета: По-добър сън за бременни жени

Голяма възглавница между краката на бременна жена, която е в последните етапи на бременността, поддържа долните коремни мускули и по този начин облекчава стреса.

Причина шеста: по-добра терморегулация

В горещия сезон краката на спящ човек, докосвайки се един до друг, създават ненужен топлопренос, причинявайки дискомфорт. Възглавница с калъфка от естествена материя между краката решава този проблем.

Причина седма: възпалени колене

Ако коленете ви болят, тогава възглавницата действа като „буфер“ и не позволява коленете да се допират и да се натискат едно към друго.

Надяваме се, че сме ви убедили, а сега ще защитите краката си с гръбначния стълб и ще спите с възглавница между краката!

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.