162 четения

Комедия на Рей Куни репетират търновските артисти

КОМЕДИЯ НА РЕЙ КУНИ РЕПЕТИРАТ АРТИСТИТЕ ОТ МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Пиесата засега е с работно заглавие „Хванат.net” и е по пиесата на известния британски драматург „Хванат в мрежата”. Над новото заглавие работи режисьорът Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Йордан Сираков и Георги Димитров. Премиерата ще бъде през декември на камерна сцена.

„Хванат в мрежата“ е комедия на ситуациите и е със съвременен сюжет. Тя е продължение на прочутата пиеса на Рей Куни „Между два стола”, която е преведена на повече от 30 езика. Римейкът на „Хванат в мрежата” е писан през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това, сюжетът е изключително актуален и днес.

Тамара Иванова се завръща на театралната сцена след повече от 25-годишно прекъсване. Тя е създател и ръководител на прочутото студентско театрално студио „Метаморфози” при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, което се радва и на международна известност. С различни постановки младите актьори са представяли страната на фестивали в цяла Европа. Режисьорката е работила с млади таланти и в Младежкия дом във Велико Търново. В продължение на две години е водила театрална школа във великотърновския театър с ученици и професионални актьори. Сред емблематичните й спектакли, поставяни на сцената на театъра в старата столица, са „Измамите” по „Тартюф” на Молиер и „Каменен пир”, създаден по пиесата „Дон Жуан”, също на Молиер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!